Backup & restore Drupal 7-sites met behulp van Akeeba

Onderstaande video toont hoe je een Drupal 7-site kunt backuppen en restoren.

Nog enkele opmerkingen bij de video:

  • 4:00: De waarschuwing S203: Standaard uitvoer map is in gebruik mag je normaal negeren: probeer of www.jouw-site/backup/backups en www.jouw-site/backup/backups/index.html bereikbaar zijn - indien niet, is alles in orde en kunnen hackers niet aan jouw backup-bestanden.
  • 7:38: Na een correcte configuratie moet je normaal via de knop Default Backup Profile een "één-klik back-up" kunnen starten, maar op drupal.place/stijn krijg ik een 500 Application Error - Invalid security token... - eventjes gezocht, maar niet meteen gevonden wat de oorzaak is.
  • 9:08: plaats de backup & de restore-software bij voorkeur meteen in de root-map van je site: indien niet, dan heb je je backup (van bv. 60MB), worden de bestanden uitgepakt in een temp-map (bv. 200 MB) en dan nog eens gekopieerd naar de root-map van de site (opnieuw 200 MB): dus naar tijd, ruimte en configuratiegemak is de meest efficiënte oplossing om daarvoor dezelfde map te gebruiken!
  • 10:24: zoals je ziet, detecteert Kickstart zelf al de aanwezigheid van een archiefbestand (.jpa-bestand)
  • 13:20: wie echt proper wil zijn, kan handmatig nog één bestand verwijderen onder de root van je gerestorede site: configuration.php, die mag ook weg (is de Joomla-tegenhanger van de settings.php)

 

Video: 
Backup & restore Drupal 7-sites met behulp van Akeeba